dimarts, 29 de desembre de 2009

Indrets del barri (II)

Una segona serie de fotografies ben recents, són fetes d'avui mateix, a primera hora del matí i en elles vull reflectir l'estat de les obres del barri i alguns dels seus resultats.

Comencem per la part positiva? Som-hi!


L'estany de la plaça del Congrés. Ja el tenim en marxa altre cop. Bé, l'aigua és bruta i manca sembrar-hi les plantetes, però tot arribarà (esperem)


L'estàtua de la plaça del Congrés. Adobada així, una mica a sac (li cal una veritable restauració), però acceptable. Ara cal veure si dura.


El passatge de Can Berdura, que fa patxoca, sí senyor


Un dels galets amb els què ha estat guardonat el districte. Rau a la plaça Maragall. Inicialment, vaig pensar que éra una pocasoltada, però després de veure la resta de la decoració nadalenca barcelonina, encara m'hi conformo, ja veus...

I ara anem a la part negativa. Vaja, no ben bé negativa: perquè les coses restin boniques i dignes bé que se n'han de fer, d'obres. Ara bé, n'hi ha algunes que sembla que vulguin competir amb la Sagrada Família i aquí al barri tenim dues bones creus: la primera -per ordre d'aparició- és el canòdrom i l'altra és el carrer de Garcilaso.

Al canòdrom va succeïr que durant les obres de rehabilitació s'hi va trobar amiant. L'amiant és un material molt tòxic que forma part de la composició del fibrociment (la uralita, si així ho enteneu millor). Aquesta toxicitat no afecta -o no massa- als veïns de les rodalies, però sí és molt perillosa per als operaris que hi treballen, de tal manera que la normativa de protecció i higiene al treball preveu una sèrie de protocols en el seu tractament que, segons el Districte, va endarrerir les obres. Jo no conec el protocol, així que no puc jutjar si per sí mateix és suficient per endarrerir-les tant o no. Però els fets són els fets: aquí podeu veure l'estat del canòdrom el mes de gener d'enguany i a les fotografies que segueixen podeu observar com estan les obres avui mateix, gairebé un any després. Jutjeu vosaltres mateixos.


S'hi veuen traces del què serà (o m'ho sembla a mi) el circuit de footing. La façana de l'difici s'ha desmuntat. I què més?


Un altre aspecte de les obres del canòdrom

El carrer Garcilaso, altra actuació que ni balla ni badalla. Aquí el problema va ser la fallida de la primera empresa que va guanyar la licitació de les obres, que van restar aturades una bona quantitat de temps. Tot i què se n'ha intentat minvar l'impacte, està clar que els perjudicis per als comerciants del carrer (i dels seus voltants) serà important, atès que els han enxampat de ple les festes de Nadal amb el carrer cap per avall. Per no dir del a vialitat del barri en aquest sector, que com no estava ja prou fotuda abans, ara l'han acabat d'adobar.


De cara al mar, a l'alçada del carrer de Francesc Tàrrega


De cara a la muntanya, per sobre del carrer de la Manígua


Cruïlla de Garcilaso amb el carrer de les Acàcies. Confiem en què l'Ajuntament se'n recordi de que aquí vam quedar de posar un semàfor.

Confio en poder fer alguna sortida més durant aquests dies i obtenir-ne més fotografies. Més fotografies d'indrets amb obres acabades i també, ai, d'obres a mig fer i ai! d'obres encara per començar, que crec que alguna n'hi ha.

Nota: totes aquestes fotografies es divulguen sota una llicència Creative Commons by-nc-sa. Les podeu copiar i divulgar lliurement, però heu de fer sempre esment de l'autor (jo) i d'aquest bloc, no podeu fer-ne ús comercial i, si en feu una obra derivada, l'heu de posar sota la mateixa llicència (ens hem d'acostumar a compartir, xicots)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Compte amb el que dius. Critica tot allò que vulguis (incloent-me a mi, si cal), però els insults i les grolleries, deixa-les a la taverna. Em sabria greu fer-ho, però si no respectes les persones, hauré d'esborrar el teu comentari. De ben segur que no caldrà, veritat?