dilluns, 21 de desembre de 2009

Una obra menys

Ah, una bona noticia! Després de gairebé cinc anys, llargs i inacabables, sembla que per fi s'han acabat les obres (més ben dit: les seves afectacions externes) de l'intercanviador de la Sagrera i el carrer de Felip II tornarà a ser obert demà passat.

És, ja dic, una bona notícia, no tan sols per al barri i per als comerciants del vial -que ara recuperarà vida- sinó per a tota la ciutat, atès que Felip II és un carrer estratègic que uneix la plaça de Virrei Amat -a Nou Barrs, però que estén la seva, podriem dir, influència fins les estribacions del nostre- i Bac de Roda, un autèntic eix ciutadà, molt més enllà del barri, perquè, a més, salvant la plaça de Virrei Amat, enllaça amb el passeig de Fabra i Puig i, amb aquest enllaç, arriba fins la Guineueta. En altres paraules: uneix el mar i la muntanya, de ronda a ronda: de la del Litoral a la de Dalt (travessant, a més, la del Mig, si tenim com a tal -que val tenir-lo com a tal- el carrer de Ramon Albó.

De pas, s'aixeca també el tap que es patia per travessar l'avinguda de la Meridiana, que Déu n'hi do.

A banda, el carrer de Felip II és, convencionalment (realment, ho és el carrer d'Alexandre Galí), la via fronterera entre els dos sectors dels nostre barri: el del Congrés i el dels Indians. Potser perdrem una mica de qualitat de vida viària com a vianants pel previsible increment de la circulació automobilística, precisament en una via que gairebé tots hi travessem sovint, però no és ni serà aquest el principal problema de vialitat que tenim al barri (un altre dia en parlarem), però també guanyarem en la percepció que sobre el barri tindrà el conjunt de ciutadans de Barcelona.

Ara, a anar esperant que es vagi acabant la resta de les obres. Que no són poques, i algunes porten un clar endarreriment, doncs deien que el Plan Zapatero s'havia de culminar abans de les acaballes de 2009 i està clar que més d'un carrer encara viurà els carnavals ben aixecat.

En fi: paciència.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Compte amb el que dius. Critica tot allò que vulguis (incloent-me a mi, si cal), però els insults i les grolleries, deixa-les a la taverna. Em sabria greu fer-ho, però si no respectes les persones, hauré d'esborrar el teu comentari. De ben segur que no caldrà, veritat?