dilluns, 18 de gener de 2010

Consell de Barri - Gener 2010 (II)

L'altra qüestió important que jo esperava del Consell de Barri del proppassat dimarts 12 va ser la del «projecte Acàcies» del CEIP «Dr Ferran i Clua». I, sí, allí hi va haver algunes mares que van fer una sèrie de preguntes a la regidora Mumbrú. Aquí les podeu veure, juntament amb la resposta.

A mí, la cosa em va decebre, què voleu que us digui. No les preguntes de les mares del CEIP, sinó la resposta de la regidora. Va venir a dir que qui ha de pagar l'ampliació del CEIP és la Generalitat i què com la Generalitat no té pressupost, mentrestant l'Ajuntament va fent. I va prometre una reunió específica sobre el tema amb el Consorci. Però -sembla ser- hi ha projectes de millora adjudicats i recursos compromesos per a la millora dels patis del CEIP i de l'ampliació d'aquest centre i de l'IES «l'Alzina». Què se n'ha fet? Misteri.

Bé, tot això, podriem dir, són incidències. Els qui tenim certa experiència associativa, ja sabem que a la societat civil li costa Déu (si s'escau) i ajuda aconseguir quatre cèntims de les administraciones públiques, que mai tenen diners, i qualsevol projecte, per petit que sigui, costa una intemerata de debats i reunions amb diferents estrats de la penya municipal (municipal, en aquest cas) que es perllonguen inacabablement en el temps, mentre, en aquest mateix tram de temps, hi ha sambes al passeig de Gràcia, curses esportives ciutadanes de tot tipus (a peu, en bicicleta, qualsevol dia amb barret de palla, etc.), gimkanes, tours de França i d'altres disbauxes magnànimament subvencionades en tot o en molt generosa part per aquest Ajuntament tan pobre i tan minvat de recursos... que somia amb olimpiades d'hivern que els barcelonins pagarem però no veurem (si no és per la tele).

Ja dic, això és rutinari i habitual.

El mal gust em va quedar quan vaig veure que el tema es va despatxar, entre intervencions de les mares i la resposta de la regidora, en menys de tres minuts, d'una reunió que va durar ben bé dues hores més aviat llargues. La resta, politiqueries de les associacions a banda, es va dedicar a la temàtica de sempre: cagadetes de coloms, cagadetes de gossos (mea culpa, també, sí senyor, que no me n'amago), cagadotes d'éssers humans, colors de les llums, amples de vorera i places d'estacionament per a Sant Cotxe Beneït. Ni una paraula sobre projectes de barri (sembla ser que amb el projecte ZP ja hem assolit el nirvana veïnal). I. bé... de parlar de projectes de ciutat, ja ni somiar-ho. La ciutat sembla que és una mena d'objecte de somiatruites que hi ha del barri de Navas cap enllà. D'ençà que es van repartir papers -que gairebé ningú no va prendre- sobre el projecte de la Diagonal, no n'ha hagut ni una sola pregunta al respecte i ja n'han transcorregut tres consells de barri. Per exemple.

De vegades em pregunto si els que se n'en foten del meu interès per les coses del carrer, del barri i de la ciutat -perquè se n'en foten: el veïnat del carrer de les Acàcies és així de sobrat- no tindran raó. Digues que només són dues hores -llargues- trimestrals i, bé, val la pena d'anar-hi per si les mosques.

Si més no, com que hi ha wifi lliure i se'm va ocórrer dur el mini, mentre anava escoltant amb una orella els importants temes que s'hi... debatien?, vaig poder, si més no, despatxar el correu electrònic i llegir -en diagonal, però llegir- tres o quatre documents amb els que després de sopar vaig haver de treballar-hi.

Per al proper Consell de Barri no me l'oblidaré, no...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Compte amb el que dius. Critica tot allò que vulguis (incloent-me a mi, si cal), però els insults i les grolleries, deixa-les a la taverna. Em sabria greu fer-ho, però si no respectes les persones, hauré d'esborrar el teu comentari. De ben segur que no caldrà, veritat?