divendres, 8 de gener de 2010

El curs vinent hi haurà més cole

La gran notícia d'avui: els Reis han dut al barri del Congrés i els Indians una nova escola pública. És una molt bona notícia per partida doble: primer, pel fet de què sigui necessària -vol dir que al barri creix el nombre de nens- i, segon, perquè aquesta necessitat restarà satisfeta, és clar.

No tot, però, és llum. La nova escola s'ubicarà al solar del Canòdrom (tot i què, mentre es construeix, s'habilitaran uns «mòduls provisionals» -que és la manera moderna d'anomenar els barracons- en un altre indret) i aquesta ubicació -em refereixo a la definitiva- ha fet arronsar alguns nassos. Hi ha qui diu que això obligarà a què els equipaments inicialment previstos per al solar del Canòdrom tinguin més alçària, per tal de compensar la pèrdua de superfície sense minvar-ne el seu espai útil; hi ha qui manté, amb més insistència encara, la necessitat de que no s'hi construeixin equipaments al Canòdrom (més enllà, ja s'entén, del propi edifici original); també hi ha qui pensa que la ubicació de l'escola als terrenys del Canòdrom constitueix un veritable ukase municipal i, finalment, alguns, tot i celebrant la nova escola, tenen por de què la seva posta en marxa retardi, o quelcom pitjor, el seu propi projecte.

Jo crec que, en conjunt, la bona nova val obrir una ampolla de cava, però algunes de les pors i de les objeccions que s'hi han formulat són legítimes i dignes d'atenció.

La setmana vinent hi ha Consell de Barri dimarts i crec que d'aquest acte n'hem de sortir tots amb totes les preguntes contestades amb suficiència i sense fugir d'estudi, i amb totes les pors convincentment conjurades. La pilota, doncs, és al terrat de la senyora Mumbrú.

Val la pena que una cosa tan important, positiva i alegre com la inauguració d'un nou centre escolar, ho sigui per a tots i que ningú no vegi ensorrades les seves aspiracions i els seus projectes en els fonaments del nou equipament.

No fòra una bona manera de començar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Compte amb el que dius. Critica tot allò que vulguis (incloent-me a mi, si cal), però els insults i les grolleries, deixa-les a la taverna. Em sabria greu fer-ho, però si no respectes les persones, hauré d'esborrar el teu comentari. De ben segur que no caldrà, veritat?