dimecres, 10 de febrer de 2010

El carrer de Campo Florido

Campo Florido és un consell popular del municipi de La Habana del Este a la província de Ciudad de la Habana (Cuba, òbviament). Té uns 80 km2 i actualmente hi viuen uns 13.000 habitants. Està ubicat a l'extrem més septentrional del país, al seu nord-oest, banyat per les aigües de l'estret de Florida.

Segons el nomenclàtor municipal, el nom es deu a uns indians que van anomenar així a tot un seguit de carrers del barri anomenat precisament «dels Indians» (Pinar del Río, Manigua, Matanzas, Puerto Príncipe, Cienfuegos, etc.). Hem de recordar, però, que no hi ha proves de la procedència indiànica del barri -tot i que aquesta és certament la seva tradició- ni existeixen -o jo no sé que existeixin- proves documentals d'aquesta indianitat, que no pot ser negada frontalment -no és, de fet, impossible- però constitueix un cert risc intel·lectual afirmar-la rotundament. D'altra banda, és freqüent a la ciutat de Barcelona l'agrupació temàtica de carrers (Mallorca, Provença, Sicília, Nàpols, per exemple, possessions de la Corona d'Aragó).

El carrer té uns 300 metres de llargada, i transcorre de nord-oest a sud-est, però uns pocs graus. Convencionalment es podria dir rodonament que va d'oest a est, amb un primer extrem al passeig de Maragall i l'últim al carrer d'Olesa. És a dir, travessa el barri, per bé que per una de les seves puntes d'estrella. El travessen els carrers de Puerto Príncipe, Matanzas i Jordi de Sant Jordi i hi conflueix, a prop del passeig de Maragall, conformant la delimitació d'un canvi d'orientació del carrer, el de Francesc Tàrrega.

Es tracta -com la major part dels carrers del barri- d'un carrer tranquil, poc transitat, d'edificis baixos i de molt poca activitat botiguera.

 

 

1 comentari:

  1. Hola, soc vei de Campo Florido 9. Com sabràs, el carrer esta en mal estat i les voreres en particular. Fa un temps es va dir que es convertirien en peatonals com alguna carrers veins. Fa molta falta, saps alguna cosa al respecte? Gracies

    ResponElimina

Compte amb el que dius. Critica tot allò que vulguis (incloent-me a mi, si cal), però els insults i les grolleries, deixa-les a la taverna. Em sabria greu fer-ho, però si no respectes les persones, hauré d'esborrar el teu comentari. De ben segur que no caldrà, veritat?