dissabte, 29 de maig de 2010

Els vells temps

Navegant pels procelosos mars de la xarxa (o de Facebook, no ho recordo ben bé) he trobat algunes fotografies del nostre barri o de la seva àrea. Les dues primeres són de les primeres etapes de la construcció de les Viviendas del Congreso, avui Barri del Congrés.Sempre fa patxoca això de veure els vells temps. Ara us n'ofereixo una altra fotografia del primer gran fet barceloní del que jo tinc memòria clara: la gran nevada del Nadal de 1962. En aquest cas, podem veure un tramvia (de la sèrie 500) atrapat per la nevada a l'avinguda de Borbó, davant de les Cotxeres, a l'alçada del carrer de Cartellà.


Un indret també proper al nostre barri, toti que ja fora d'ell: la cruïlla Meridiana amb Fabra i Puig a començament dels anys 60, en algun moment no massa llunyà al de la fotografia anterior.


I, per acabar, una imatge que no és pròpiament del barri sinó de la ciutat, que es va poder veure encara fins els primers anys 70: els guàrdies urbans barcelonins amb el característic salacot. Si és ben cert que no era una uniformitat gaire còmode -si més no a l'estiu, que anaven amb una guerrera blanca i liviana, però abotonats fins el coll i sempre amb guants blancs- també ho és que havien estat els policies més elegants d'Espanya i de molts indrets d'Europa.


Sempre que no ens hi deixem véncer, dedicar una estoneta a la nostàlgia un o dos cops a l'any, tampoc és mala cosa.

Aquesta és, doncs, la meva contribució.

Nota: he trobat aquestes fotografies sense cap advertiment de limitacions per causa de drets d'autor. Es divulguen sense ànim lucratiu i a títol de documentació d'interès històric. Si algú considera vulnerats els seus drets legítims per causa d'aquesta publicació, pot posar-se en contacte amb mi i, si és el seu desig, les retiraré immediatament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Compte amb el que dius. Critica tot allò que vulguis (incloent-me a mi, si cal), però els insults i les grolleries, deixa-les a la taverna. Em sabria greu fer-ho, però si no respectes les persones, hauré d'esborrar el teu comentari. De ben segur que no caldrà, veritat?