dissabte, 29 de maig de 2010

L'impune contractista negligent

El que està passant amb els contenidors de les escombraries és per llogar-hi cadires. No sé quantes vegades he fotografiat contenidors maltractats, pujats sobre la vorera i, en fi, tota una llarga sèrie de negligències i de feina qualitat «merda» per part del contractista que ens ha tocat en [mala] sort.

Inicialment, s'havien previst una mena de rails o guies per garantir la col·locació correcta dels contenidors; per alguna raó, es van posar els contenidors però sense els rails, però ara s'ha esmenat la cosa i els rails ja hi són. Amb quin resultat? Heus aquí:


Per a què serveix el raïl? Absolutament per a res. Els senyors empleats de l'empresa contractista de la recollida d'escombraries foten el que els hi dóna la gana i treballen -ho he dit més d'una vegada- a sac i malament.

I quina culpa té l'Ajuntament? Només una, però important: la de no exercir les prerrogatives de control i sanció que la normativa li confereix sobre els contractistes negligents. Senyora Mumbrú: els contenidors ens costen diners a tots els ciutadans i, amb la que està caient, no podem tolerar que uns incompetents ens els destrossin treballant de mala manera. I altrament, la recollida d'escombraries també té un cost -i no barat- que ens dóna dret -crec jo- a tenir un servei de qualitat. Haurem de recordar que, en no última instància, l'Ajuntament és responsable del que fan els seus contractistes.

Quantes més proves volen? Perquè he fet fotografies com per omplir un álbum.

Què més?

Observeu aquesta altra fotografia (feta ahir; l'anterior és d'avui mateix):


Què ha estat primer, l'ou o la gallina? El conductor que ha invaït l'espai dels contenidors o el contractista que ha deixat anar els contenidors allí on li ha rotat?

Sembla evident: atès que és molt difícil que un vehicle arrossegui els dos contenidors a poc que s'estimi la seva planxa, el començament del problema està clar que ve del contractista, els xicots del qual han fet el que els hi ha sortit dels... bé, dels nassos.

Com s'ha d'arreglar, això ara? Sembla clar: fent passar una kilo oscar (una grua, vaja) uns minuts abans de què passin els de les escombraries i, seguidament, cascar al contractista.

Sancions, senyora Mumbrú, sancions! A veure si, per una vegada, no rebem els ciutadans l'acció punitiva de l'Ajuntament i comencem a veure algun resultat i, de pas, comprovem que realment ningú no té patent de cors perquè ara mateix, sento dir-li, ben bé ho sembla.

Addenda - No cal dir que les fotografies s'han obtingut al carrer de les Cacàcies.


Nota: totes aquestes fotografies es divulguen sota una llicència Creative Commons by-nc-sa. Les podeu copiar i divulgar lliurement, però heu de fer sempre esment de l'autor (jo) i d'aquest bloc, no podeu fer-ne ús comercial i, si en feu una obra derivada, l'heu de posar sota la mateixa llicència (ens hem d'acostumar a compartir, xicots)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Compte amb el que dius. Critica tot allò que vulguis (incloent-me a mi, si cal), però els insults i les grolleries, deixa-les a la taverna. Em sabria greu fer-ho, però si no respectes les persones, hauré d'esborrar el teu comentari. De ben segur que no caldrà, veritat?