dilluns, 9 de setembre de 2013

El passatge de Can Berdura

Can Berdura era una masia ubicada a la cantonada dels actuals carrers de Campo Florido amb Puerto Príncipe, i la primera notícia prové de documentació del segle XVIII arran del seu segon arranjament. Va sobreviure fins els anys 50, en què fou enderrocada. Tot i què el cognom de la família propietària del mas s'escrivia amb B alta, durant molts anys va ser conegut com a can Verdura i així va constar al nomenclàtor municipal, fins que, l'any 1991, es va rectificar a petició dels hereus.

Teniu molta informació sobre aquesta masia i la seva família propietària al blog Memòria dels barris y, concretament en les entrades Can Berdura i Història de Can Berdura.

Com podeu veure als gràfics, es tracta d'un carreret molt curt i més aviat estret (bé, un passatge) situat no gaire lluny de la ubicació original de la casa pairal.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Compte amb el que dius. Critica tot allò que vulguis (incloent-me a mi, si cal), però els insults i les grolleries, deixa-les a la taverna. Em sabria greu fer-ho, però si no respectes les persones, hauré d'esborrar el teu comentari. De ben segur que no caldrà, veritat?