dijous, 19 de setembre de 2013

Festa Major dels Indians 2013

Les festes dels Indians ja són aquí: començaran aquest proper dissabte 21 de setembre, tot i que per trobar el programa he hagut de recórrer a l'amic Google perquè, malauradament, el blog de la Comissió de Festes està inoperatiu; en fi, de fet ho està d'ençà les festes del 2010, que ja hi ha plogut una mica. Bé, si us cal, aquí teniu el programa de la Festa Major dels Indians 2013.

Festes que, com totes, s'hauran de regir pel signe de l'austeritat; les subvencions oficials hauran, imagino, davallat considerablement i probablement també ho hauran fet les aportacions de particulars (col·laboradors, socis, comerciants, etc.). Bé, es el trist signe dels temps.

Però és necessari mantenir l'ànim enfront de tanta adversitat i la germanor entre el veïnat a què dóna lloc la Festa Major és important.

Tafanejant pel programa, em crida l'atenció especialment l'habitual exposició de quadres i labors al local social de la Capella Evangèlica, sobretot perquè enguany s'hi fa, paral·lelament, una recollida d'aliments en la què us animo a col·laborar; recordeu: oli, arròs, pasta, llet, llegums, aliments infantils, conserves, etc., gènere fàcil de conservar i amb data de caducitat llarga; l'exposició i la recollida d'aliments es perllongarà durant tota la setmana de festes. Diumenge 22 a les 12:00 tindrà lloc el pregó; lamento no poder dir-vos qui serà el pregoner (o pregonera) perquè la pàgina de la què us hi he ofert el vincle no ho especifica.

Veig també que el dilluns 23 el programa és curt, com correspon a un dia laborable; això no obstant, penso que s'hauria pogut carregar una mica més, atès que sempre hi ha gent que fa pont i, en tot cas, l'endemà és festiu (el dimarts 24 és festa local a Barcelona per ser el dia de la Mare de Déu de la Mercè, patrona de la ciutat). Pot ser interessant (i, en tot cas, és una bona iniciativa) l'actuació dels artistes del barri, a les 21:30.

El dimarts 24, programa de dia festiu, és clar. Country, la tradicional rondalla de la casa de Sòria i ep! una cosa molt interessant: l'exposició fotogràfica (un muntatge, diu el programa) commemorant el 30è aniversari de les festes dels Indians. Ha de ser bonic de veure.

El dijous 26, teatre: El marit de la Marina és mariner, de Nicasi Camps i Pinós, obra representada pel grup de teatre Caliu.

El dissabte 28 tenim ballada de sardanes a les 12:00 i, a les 18:00 un concert de l'Agrupació Musical del Taxi.

I, finalment, el diumenge 29 hi ha la plantada de gegants i capgrossos a la plaça del Rom Cremat (11:30), seguit, mitja hora després, pel cercavila; havaneres amb cremat de rom a les 20:00 i fi de festa amb els diables La Satànica a les 22:30.

Hi ha moltes més coses, és clar; aquí només he fet esment de les que m'han fet més gràcia a mi, però és clar que hi ha molts més altres centres d'interès que, per a vosaltres, poden ser tant o més importants que aquests. I, naturalment, tots els actes centrals (diguem-ho així) estan envoltats d'un seguici d'actes infantils, sopars de tipus diversos, balls, competicions esportives, concursos... Vaja, material per passar molt bones estones.

Per tant, des d'aquí, des la frontera del Congrés-Indians, la res nulius del barri, us dessitjo una molt bona Festa Major.

2 comentaris:

 1. Com a membre de la junta dels Indians t'envio la pagina del Facebook i el blog nou de la festa.

  https://www.facebook.com/pages/Festa-Major-Indians/511098325626966

  http://festamajordelsindians.blogspot.com.es/

  Personalment et dono les gràcies per la teva amabilitat en posar tot aquet anunci i la amplia programació que a tingut la festa, en el teu blog. Sempre es poden fer més activitats però ens falta gent jove que vulgui col.laborar, ja que a la junta tenim gent de 70 i 85 anys.

  Moltes gràcies.

  ResponElimina
  Respostes
  1. No es mereixen. Aquesta és una de les raons per les què existeix aquest blog i per les quals el vaig fer ressuscitar fa poc.

   En breu actualitzaré el vincle del blog de la Festa Major. Amb el Facebook no puc fer-hi res, atès que no hi sóc en aquesta xarxa social.

   Compteu amb «Territori fronterer» sempre que us calgui.

   Rebeu una cordial salutació.

   X.C.

   Elimina

Compte amb el que dius. Critica tot allò que vulguis (incloent-me a mi, si cal), però els insults i les grolleries, deixa-les a la taverna. Em sabria greu fer-ho, però si no respectes les persones, hauré d'esborrar el teu comentari. De ben segur que no caldrà, veritat?