dimecres, 16 d’abril de 2014

Cafèambllet

No sé si s'haurà vist pel barri (en format paper), però des d'ahir s'està distribuint el primer número de la revista (o periòdic... en fi, publicació) «Cafèambllet». «Cafèambllet» és el resultat d'una operació de crowfunding en el qual 1.619 persones (entre les quals m'honoro en comptar-m'hi) vam aportar 8.588 euros a fi que es realitzessin quatre edicions d'una publicació que, amb l'objectiu de divulgar la corrupció que s'estén àmpliament per tota Catalunya, hauria de tenir una tirada superior a la del primer diari comercial de Catalunya, és a dir, «La Vanguardia».

L'objectiu de reunir els diners es va assolir prou aviat, molt abans de complir-se el termini establert pels promotors. El resultat, doncs, ja és al carrer i seguirà essent-hi tres vegades més, a banda de la d'ara. El futur de «Cafèambllet» després d'aquestes quatre edicions dependrà de la publicitat que pugui inserir-s'hi (tenint en compte que els editors no admeten anuncis de qualsevol empresa: rebutgen bancs, empreses promotores de desnonaments o entitats acusades de tenir diners a paradisos fiscals) d'altres operacions de crowfunding o donacions voluntàries, i -suposo, perquè això no ho han dit- de subscripcions. En tot cas, tampoc admetran publicitat ni subvencions institucionals.

La veritat és que la lectura del primer número espanta. Espanta la quantitat de corrupció que hi ha a Catalunya, espanta el volum dinerari d'aquesta corrupció (sobretot si pensem en les carències socials que s'estan patint), espanta la impunitat dels corruptes (malgrat alguns lloables però notòriament insuficients esforços judicials o, més ben dit, d'una part de la Judicatura) i espanta constatar quines mans controlen l'economia catalana. Ep! I els mitjans d'informació. I la política. Veritablement, es pot dir sense exagerar que no hi ha un pam de net. Espanta, en definitiva, pensar què haurem de llegir en els tres propers números. Ai.

La informació que posa a la nostra disposició «Cafèambllet» és estructurada i extensa, però a mi m'ha cridat molt l'atenció la cura en la documentació, posant les seves fonts a disposició del lector i a la de qui la vulgui contrastar.

No sé si «Cafèambllet» tindrà futur, financerament parlant (espero que sí i amb els meus poquets i modestos dinerons podrà seguir comptant-ne), però allò que, malauradament, estic segur que no n'hi mancarà, són continguts. Perquè també esgarrifa pensar que, després del que hem vist en aquest primer número, si encara hi ha material per a tres números més (i no diguem si n'hi ha per omplir, mes darrere mes, un projecte indefinit en el temps), la situació està, veritablement, molt malament i la traïció a la ciutadania està sumament estesa en els àmbits de poder polític, econòmic i... potser encara en d'altres?.

En fi...

NO US PERDEU EL «CAFÈAMBLLET». Si no el trobeu en paper, us el podeu baixar en català o bé en castellà

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Compte amb el que dius. Critica tot allò que vulguis (incloent-me a mi, si cal), però els insults i les grolleries, deixa-les a la taverna. Em sabria greu fer-ho, però si no respectes les persones, hauré d'esborrar el teu comentari. De ben segur que no caldrà, veritat?