divendres, 30 de gener de 2015

Indians que no ho eren

Acabo de trobar a l'entrada de la Viquipèdia sobre el Congrés-Indians una nova referència que segueix en la línia de desmixtificar la pressumpta -i mai demostrada- indianitat del barri dels Indians.El problema de les legendes urbanes es una mica el mateix que l'homeopatia: potser són innòcues, però impedeixen, d'alguna manera, l'accés a l'autenticitat. A la medicina científica que veritablement cura, en el cas de la homeopatia, i a la història que certament ens du al coneixement i a establir les nostres veritables referències i arrels, en el cas de la legenda.

Valdria la pena aprofondir en la història del barri dels Indians perquè aquest coneixement autèntic podria dur-nos -com sembla- a una relació en el temps amb barris que ara són els nostres veïns, tant dins com fora del districte: el Guinardó, Sant Andreu i Vilapicina.

Que sempre és bo anar estretant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Compte amb el que dius. Critica tot allò que vulguis (incloent-me a mi, si cal), però els insults i les grolleries, deixa-les a la taverna. Em sabria greu fer-ho, però si no respectes les persones, hauré d'esborrar el teu comentari. De ben segur que no caldrà, veritat?