divendres, 4 de setembre de 2015

Sant Tornem-hi

Bé, les vacances ja s'han acabat (si més no per a la majoria) i a l'estiu li'n resten menys de tres setmanes de vida. A l'estiu astronòmic, perquè de calor en passarem, encara, tot i què esperem que no tan ferotge com la d'aquests darrers mesos, sobretot el de juliol.

La vida del barri, ja no massa activa en èpoques, digem-ne, normals, es ralentitza ben bé del tot a l'estiu i, després de la festa de Sant Joan, celebrada a continuació de l'exitosa II Mostra d'entitats, vam tancar el curs que, igual que a l'escola, no tornarem a obrir fins ben entrat el setembre.

Dic bé, ben entrat el setembre. Ara vénen festes, primer les del barri dels Indians i, tot seguit, les del Congrés. Festes que imaginem preparades amb il·lusió, però també amb agobi i amb angoixa: les comissions de festes estan formades per poca gent, gran en la seva majoria, i els seus membres no veuen el relleu en el curt i mitjà termini. Particularment i personal, m'han arribat comentaris d'aquesta angoixa procedents de la comissió dels Indians; de la del Congrés no, però no m'imagino que la situació sigui gaire diferent.

Per cert: les festes dels Indians (del 19 al 27 de setembre) ja han publicat el seu programa; les del Congrés, encara no: calculem que seran del 3 a l'11 (o potser 12) d'octubre, perquè el dia gran dedicat al patró del barri, Sant Pius X (dedicat convencionalment, atès que Sant Pius X es commemora el 21 d'agost), és el 5 d'octubre i, lògicament, ha d'estar incardinat dins les festes; però del programa no en sabem res, encara.

Tampoc l'Associació de Veïns ha pujat a la seva web el butlletí publicat el mes de juny, carència que és de lamentar, perquè, tot i el transbals del trasllat a la seu provisional, pujar el butlletí és una feina senzilla de pocs minuts. La comunicació, estimats, la comunicació... És un tret essencial que mai es pot menystenir i, avui dia, cap organització va endavant si no té la comunicació en el primer lloc de la llista de prioritats.


Ens ve una tardor que Déu n'hi do. Tenim una campanya electoral que començarà d'aquí a una setmana i que desembocarà en els comicis autonòmics més importants des dels primers que es van celebrar el 1980. I, seguidament, ens hi ficarem de ple en el camí cap a les generals que -sembla ser- seran dos dies abans de començar l'hivern.

Trets importants, sens dubte, que poden afectar positivament o negativa la nostra quotidianitat, i, afectant-la, poden tenir, a fi de comptes, molta o poca transcendència real. Tot resta obert, tot està per veure.

Però, mentrestant, tenim un govern municipal nou que a partir d'ara s'estrenarà de debò. Va prendre possessió a les portes de l'estiu i fins ara tot ha estat fer volar coloms perquè, de fet, l'època no permetia endinsar-s'hi més. Però ara s'ha acabat el bròquil i hem de començar a veure què vol fer -seriosament, més enllà de les promeses electorals- l'actual govern de la Ciutat. Perquè això sí que de ben segur afectarà la nostra quotidianitat, sigui per bé o per mal.

Restem, per tant, a l'espera del primer Consell de Barri -que no hauria de trigar- i l'esperem impacients, perquè inclús sobre base electoral, el Congrés i els Indians no sembla que tingui raons per fer-se'n gaire il·lusions amb la nova etapa. Per això ens cal que s'iniciï immediatament el fòrum veïnal i que la regidora de Sant Andreu se n'adoni de què cal posar-hi més ansia en el tema del nostre barri.

Això s'ha de començar a moure ja.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Compte amb el que dius. Critica tot allò que vulguis (incloent-me a mi, si cal), però els insults i les grolleries, deixa-les a la taverna. Em sabria greu fer-ho, però si no respectes les persones, hauré d'esborrar el teu comentari. De ben segur que no caldrà, veritat?